Böllér és Pálinka Fesztivál

Egyedülálló élmény az Esztergomi Piacon, ahol a hagyományok és a kulináris élvezetek találkoznak! Kényeztessük érzékeinket a falusi disznóvágások hangulatát idéző fesztiválon január 20-án. Merüljünk el a gazdag ízekben és az ünnepi hangulatban. Kóstoljuk meg a különböző vendéglátóhelyek által szakszerűen elkészített, ínycsiklandó disznóhúsételeket. A pikáns kolbásztól a zamatos sültig, minden ízlést kielégítő ételek között válogathatunk.

Az esemény részeként nyomon követhetjük a hentesasztalon a sertés darabolását, az előkészített tőkehúsokból a piacra kitelepült vendéglátóhelyek készítenek számunkra mennyei finomságokat.
Emeljük a kóstolás élményét a környék legjobb szeszfőzdéinek legfinomabb pálinkáival. Kortyolgassuk és élvezzük a gondosan elkészített szeszes italok melegét, amelyek kiegészítik a sertéshúsból készült ételek kiadós ízvilágát.

A fesztivál reggel 7 órakor kezdődik és délután 14 óráig tart, folyamatos műsorral és szórakoztató programokkal várnak bennünket, miközben a legfinomabb dísznóhús ételeket is megízlelhetjük. Lehetőségünk lesz bor és pálinkakóstolásra is, kortyolgassuk és élvezzük a gondosan elkészített szeszes italok melegét, amelyek kiegészítik a sertéshúsból készült ételek kiadós ízvilágát.

A fesztivál különlegessége, hogy élőben követhetjük nyomon a disznók feldolgozását. Természetesen a vágás mozzanata külön helyszínen történik, a piacra a disznók félbe vágva érkeznek és hentes szakemberek segítségével betekintést nyerhetünk a hús feldolgozásába, és a kolbásztöltés folyamatába.

A programokkal párhuzamosan, már reggeltől alkalmunk lesz a kitelepült vendéglátóhelyek fogásait és különleges sertéshúsos ételeit megvásárolni.
Az eseményen találkozhatunk kedvenc árusainkkal is, hiszen szombaton piaci nap lesz, üzleteink is széles választékkal várnak majd bennünket.

 

Programtervezet

8:00 – Napindító
Hagymás sült vér, bundáskenyér és pálinkakóstolás
8:25 – Látványhentes
A disznók darabolása, csontozása
9:15 – Bemutatkozás I.
Prímás Pince és Visegrádi sör
9:35 – Bemutatkozás II.
Michlberger Pálinka – Mihályi László a Pálinka Nemzeti Tanács Elnöke
10:15 – Kolbásztöltés
10:30 – Bemutatkozás III.
Dunakanyar Borút
10:45 – Józan Mámor- Sinkó Gyula előadása
11:00 – Bemutatkozás VI.
Smoke & Smell BBQ és Gombospék
11:30 – Bemutatkozás V.
Piac 42
𝑹𝒆́𝒔𝒛𝒕𝒗𝒆𝒗𝒐̋ 𝒗𝒆𝒏𝒅𝒆́𝒈𝒍𝒂́𝒕𝒐́𝒉𝒆𝒍𝒚𝒆𝒌 𝒆́𝒔 𝒑𝒊𝒏𝒄𝒆́𝒔𝒛𝒆𝒕𝒆𝒌
Facebook esemény linkje: https://fb.me/e/4bfYTT3TG

Dátum

jan 20 2024
Lejárt!

Idő

07:00 - 14:00

Helyszín

Esztergomi Piac
Esztergomi Piac
2500 Esztergom, Simor János u. 26.