Böllér és Pálinka Fesztivál
Egyedülálló élmény az Esztergomi Piacon, ahol a hagyományok és a kulináris élvezetek találkoznak! Kényeztessük érzékeinket a falusi disznóvágások hangulatát idéző fesztiválon január 20-án. Merüljünk el a gazdag ízekben és az ünnepi hangulatban. Kóstoljuk meg a különböző vendéglátóhelyek által szakszerűen elkészített, ínycsiklandó disznóhúsételeket. A pikáns kolbásztól a zamatos sültig, minden ízlést kielégítő ételek között válogathatunk.
Az esemény részeként nyomon követhetjük a hentesasztalon a sertés darabolását, az előkészített tőkehúsokból a piacra kitelepült vendéglátóhelyek készítenek számunkra mennyei finomságokat.
Emeljük a kóstolás élményét a környék legjobb szeszfőzdéinek legfinomabb pálinkáival. Kortyolgassuk és élvezzük a gondosan elkészített szeszes italok melegét, amelyek kiegészítik a sertéshúsból készült ételek kiadós ízvilágát.
A fesztivál reggel 7 órakor kezdődik és délután 14 óráig tart, folyamatos műsorral és szórakoztató programokkal várnak bennünket, miközben a legfinomabb dísznóhús ételeket is megízlelhetjük. Lehetőségünk lesz bor és pálinkakóstolásra is, kortyolgassuk és élvezzük a gondosan elkészített szeszes italok melegét, amelyek kiegészítik a sertéshúsból készült ételek kiadós ízvilágát.
A fesztivál különlegessége, hogy élőben követhetjük nyomon a disznók feldolgozását. Természetesen a vágás mozzanata külön helyszínen történik, a piacra a disznók félbe vágva érkeznek és hentes szakemberek segítségével betekintést nyerhetünk a hús feldolgozásába, és a kolbásztöltés folyamatába.
A programokkal párhuzamosan, már reggeltől alkalmunk lesz a kitelepült vendéglátóhelyek fogásait és különleges sertéshúsos ételeit megvásárolni.
Az eseményen találkozhatunk kedvenc árusainkkal is, hiszen szombaton piaci nap lesz, üzleteink is széles választékkal várnak majd bennünket.
Programtervezet