sovi-ubi_boritokep

Sovány Gábor – Savanyúság – Sovi Ubi

sovi-ubi-kep-01

Egy volt gimnáziumi osztálytársam családja több évtizede foglalkozik Gödöllő mellett, pontosabban Galgahévízen savanyúság előállításával.

Barátságunk megmaradt a gimnáziumi évek után is és amikor időnként találkoztunk, mindig hozott az általuk készített savanyúságból, melynek az íze nagyon megfogott, ami nem szokványos, mondhatni kicsit édeskés, így a gyerekek is előszeretettel fogyasztják.

2021-ben ért a gondolat, hogy ezt a nagyszerű terméket a térségben élőknek is meg kell ismerniük.

Ez év májusában feleségemmel a kesztölci kis piacon elindítottuk a termékek árusítását „Sovi Ubi” néven, ami hatalmas sikert aratott a faluban.

Jelenleg 20 termék árusításával foglalkozunk a csemegétől kezdve a csípősig.

Termékeink között található paprika, uborka, vegyesvágott, káposztasaláta, töltött savanyúságok, cékla, fokhagyma és néhány különlegesség is.

Amikor elkezdték építeni az új Esztergomi Piacot, már akkor eldöntöttem, hogy ott szeretném népszerűsíteni a terméket, hogy az egészséges, ízletes csemege a térségben mindenkihez elérjen.

Úgy gondolom, hogy Esztergomban és a térségben élők már régóta várják, hogy nyíljon egy kulturált, jól megközelíthető, széles spektrumú piac.

A piaci bérlőket tekintve pedig azt látom, hogy egy nagyon jó közösség alakul majd ki, ahová minden korosztály számára érdemes lesz betérni!

Találkozzunk újra a piacon!

sovi-ubi-kep-02